Blog

23 mei 2017

Mijn tweede vrije opdracht in samenwerking met Sublym Lingerie Bodywear, Denise’s Beautique en Fransciska. Een zonnige dag. Een goede sfeer en veel hulp van de medwerksters van Sublym resulteerde in een reportage voor mij die zo leuk was om te doen. Best moeilijk om met al het verschillende licht te werken maar wel met een aparte en bijzondere omgeving. En alle mooie merken die we mochten gebruiken. Calvin Klein, Prima Donna, Marie Jo Lingerie. Lieve Tina, Denise, Fransciska jullie zijn toppers. 

19 mei 2017

Een reportage die zo dubbel voelde. Je hebt het zo goed gedaan en het was bijzonder hoe we dit samen hebben gedaan.  Ik hoop een exemplaar van jouw boek te krijgen als je promoveert.  En dat we dan kunnen proosten op een hele goede afloop voor jou en je geweldige gezin. Girlpower.

16 mei 2017

Zomaar op een dinsdagavond komt daar mijn vriendin uit noorwegen op bezoek voor een gezellig wijntje en kletsen maar met 2 tassen kleding en schoenen en heel vroeg. Of ik even een fotosessie van haar wilde maken. Eh ja natuurlijk doe ik dat. Veranda omgebouwd en deze sessie gemaakt. Een model in spe. Alsof ze dit altijd al gedaan had. Een heerlijke avond en mooie fotos als resultaat. Win Win

12 mei 2017

Twee pubers en een bijna puber. Geweldig… ik hou van pubers. Wat een heerlijke kinderen om mee te werken. Zo blij met het resultaat. De fotos zijn genomen op onze nieuwe veranda. Prachtig natuurlijk licht. Hou zo van intens weergeven en volgens mij is dit bij deze kanjers gelukt. Ze hangen inmiddels al bij hun thuis op een canvasdoek van 120cm bij 60 cm. Dat ontroerde me echt. Mijn werk zo groot in een woonkamer. Het was gezellig met jullie kanjers.  

11 mei 2017

Mijn lieve buufzus kwam naar me toe voor zakelijke fotos. Eh jaaa eh nog nooit gedaan. En zakelijk klinkt zo afstandelijk. Maar dat wilde ik juist niet. Zakelijk ook de mens laten zien kan dat ook? Jaaaa daar is mijn buuf het bewijs van. Zakelijk maar dan net even anders haha. Je ziet er mooi uit lieve schat. Heel veel succes ermee. 

15 april 2017

Wat een schatjes stonden daar voor mijn camera. De woonkamer verbouwd tot studio bij deze mooie familie. Met prachtig natuurlijk licht in deze zonnige kamer. Alledrie prachtige ogen die je pakken en gewoon moet vastleggen. Bedankt lieve familie dat ik even in jullie wereld mocht zijn. 

09 februari 2017

Lisette en Leyliam kwamen op deze dinsdagmorgen samen bij mij thuis. Net een week oud en nog zo klein. De woonkamer verbouwd om dit lieve babytje vast te leggen. Met de hulp van Lisette en al haar mooie babyprops hebben we prachtige fotos kunnen maken. De liefde tussen hen beide was zo voelbaar dat ik graag nog wat mooie fotos van hen beide wilde maken. Dit resulteerde in de mooiste foto van Nederland op facebook. Puur genaamd. Dankbaar. 

23 januari 2017

En wat doe je als je graag meer wilt leren en net even iets anders. Tina Homan van Sublym Lingerie Bodywear, Wendy Woudstra, Baukje Wassenaar wilden deze sessie met mij doen zodat ik kon leren en nog veel meer leren. De fotosessie was binnen dus dan heb je met heel ander licht te maken dan buiten. Moeilijk maar toch een paar mooie fotos. Bedankt dames voor deze ervaring en jullie tijd en moeite. 

02 november 2016

En daar stond je ineens heel snel en onverwachts voor mijn camera. Je was gescout voor een internationaal modellenbureau en je had heel snel fotos nodig. Nog nooit had je voor de camera gestaan. In de weinige tijd die we hadden hebben we toch de fotos kunnen maken die jij nodig had en als bonus nog even wat extra fotos. Heel veel succes in je verdere carriere  meiss. 

28 mei 2016

Model, Actrice, Danseres…heel veelzijdig ben je. Je wilde graag fotos voor je portfolio en dat hebben we samen gedaan. Ben super trots op wat we samen hebben neergezet. 

14 november 2016

Maandagmorgen 13.00 mocht ik deze kanjer en haar mannen fotograferen. Een nieuw leven beginnen hoort ook een nieuwe foto bij. Lydia diep respect voor jou. Een prachtige locatie met mooi natuurlijk licht resulteerde in een mooie serie portretfotos. 

21 augustus 2016

5 fantastische kinderen in verschillende leeftijden. Het leek me een hele klus maar wat hebben jullie dit goed gedaan. Het was een cadeau voor pake en beppe en jullie poseerden alsof jullie het dagelijks hadden gedaan. Bedankt kanjers voor deze bijzondere ervaring met jullie. 

27 juni 2016

Maandagmorgen een fotosessie met deze prachtige roodharige vrouw. We hadden niet echt een locatie maar haar woonkamer voldeed goed om als achtergrond te fungeren. Natuurlijk licht van buitenaf zorgde ervoor dat we qua belichting niet echt veel nodig hadden. Barbara is plus size model en dat merkte je ook met het fotograferen. Een ervaring rijker en een mooie serie fotos maakte dat ik tevreden naar huis ging. En een relaxte sfeer en samenwerking. Een sessie om trots op te zijn. 

11 juni 2016

Wauw wat blijf het toch bijzonder als er weer een babytje in deze wereld wordt geboren. Trotse ouders, trots broertje van dit mooie meisje. Daar word je zo blij van om dit geluk van zo dichtbij mee te mogen maken. En wat deed ze het goed zeg. Een baby fotograferen is altijd onvoorspelbaar maar weer een mooie ervaring erbij.

06 mei 2016


En dan krijg je zomaar van je man een cadeaubon voor een fotosessie bij mij. Moet je daar nu blij mee zijn of onderga je het maar. Je hebt het ondergaan en het resulteerde in een mooie fotosessie in het Vijfersburgpark. We hadden heel mooi weer en je poseerde als een professioneel model. Je hebt het super gedaan en we mogen trots zijn op het resultaat. 

30 april 2016

65 Jaar en er dan nog zo uit zien. Lieve Harry wat heb ik genoten van deze avond om jouw feest te mogen fotograferen. Lekker fotograferen tussen alle feestende mensen speciaal gekomen voor jou. We hebben er een mooi fotoalbum van gemaakt waar ik best trots op ben. Het geeft de sfeer aan van jouw feest maar ook van de persoon die jij bent samen met je geweldige vrouw. 

29 april 2016

Proefkonijnen heb je altijd nodig en als het dan ook nog lieve vrienden zijn van je dan maakt het het weer iets gemakkelijker. Het weer was zo onstuimig maar uiteindelijk is het een geslaagde sessie geworden. Bedankt lieverds voor jullie tijd.

20 april 2016

Moederdag en dan deze foto krijgen van je kinderen. Wat was het leuk om dit met jullie te doen. Smalle Ee en het skatepark waren de locaties. Jullie hadden eindeloos geduld en het was erg gezellig met elkaar. Toppers.

17 april 2016

Moeder dochter sessie. Wat heerlijk om te doen. Meestal staan moeders en dochters in deze leeftijd lijnrecht tov elkaar maar dit was lachen in de haven van Zwartsluis. Elke fotosessie is weer bijzonder en anders om te doen. Bedankt dames voor de heerlijke dag en als afsluiting een heerlijke lunch.

13 april 2016

Nog een moederdag cadeau van deze zussen voor hun lieve mama. Deze sessie was ook in het skatepark waar je zoveel mogelijkheden hebt om verschillende fotos te maken. Lief van jullie en fijn om met jullie samen te werken. 

22 maart 2016

Wat een uitdaging om met licht maar ook deze LOVESHOOT. Het moest niet ordinair worden maar wel sensueel en puur. Volgens mij is het geslaagd geworden. Het was een verrassing voor haar partner. Knap gedaan want voor de camera staan is toch echt anders dan erachter. 

13 maart 2016

En daar is hij dan het wondertje van de zwangerschap van 05 februari 2016. Ik was zenuwachtig maar 1 keer aangekomen en alles goed voorbereid konden we aan de slag. Hij deed het super samen met zijn broertje. De ouders waren zo blij met hun fotos en dat is voor mij het allerbelangrijkste. 

05 februari 2016

Mijn eerste zwangerschapssessie. Wat vond ik het spannend maar dat was nergens voor nodig. Het ging zo relaxt en voelde zo vertrouwd. Heerlijk en dan lekker alles uit kunnen proberen. Wat een uithoudingsvermogen had je en jullie vonden alles ok. Bijzonder. 

29 december 2015 

De laatste fotosessie van dit jaar was een project van een prachtig mooi en bijzonder meisje. Met dit project wilde ik laten zien dat twee culturen en verschillende mensen heel goed samen gaan in de wereld waarin wij nu leven. Ze deed dit samen met mijn dochter. Bedankt Abi voor je geweldige inzet. 

13 december 2015

Een loveshoot!!!!! De liefde spatte ervan af bij dit stel. Prachtig en dat maakte het zo bijzonder om dit te doen. Bedankt lieve Esther en Leroy voor deze ervaring. 

02 december 2015

Voor het eerst een glamoursessie in samenwerking met Hannie de Jager van Total Look in Gorredijk. Haar en make-up werden door Hannie verzorgd en dat maakte dat dit weer een heel andere sessie werd als de vorige sessies. Alie was ons model en de sessie vond plaats in een kerk in Bolsward en in de buitenlucht. Je krijgt te maken met verschillende soorten licht en dat is toch moeilijker dan het eruitziet. Gelukkig had alie alle geduld en zijn we trots op het resultaat. Bedankt lieve Alie en Hannie. 

28 november 2015

Op een zaterdagochtend om tien uur was het gelukkig droog en ook de zon scheen maar echt warm was het niet. Gelukkig maakte het deze lieve familie niet uit want het was een cadeau voor oma en moeder. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten want iedereen wil je er graag goed op hebben staan. Maar het is gelukt. Bedankt lieve familie voor het vertrouwen en de gezelligheid tijdens deze sessie. Dat gaf een ontspannen sfeer. En een mooi resultaat.

 19 november 2015

Voor het eerst een groepje kinderen bij elkaar fotograferen. In de juiste houding. Mutsjes goed, haren goed, shirts goed. Dat kostte even moeite maar doordat ze zo goed samenwerkten lukte het redelijk snel om deze fotos als kerstcadeau voor de ouders te maken. Super gedaan lieve kinderen. 

22 november 2015

Eigenlijk had je niet zo zin om weer eens voor je moeder te poseren maar ja mama had een ministudio opgezet en wie kun je dan beter gebruiken dan je eigen dochter. Lieverd heel erg bedankt voor het eindeloze geduld. En het resultaat was je zelf sprakeloos van. Met een uur extra computertijd in je zak en een mooie fotosessie waren we uiteindelijk samen heel blij.

30 september 2015

Deze lieve schat wilde haar moeder eens verrassen omdat haar moeder bijna jarig was en ook nog eens 40 jaar werd. We hadden zon en veel plezier in deze fotosessie. Kortom geslaagde fotosessie. En mama die was stil bij het zien van dit cadeau gegeven door haar dochter. En ik heb genoten en weer veel geleerd.

18 augustus 2015

Vrijdagochtend kwart voor 9 was ik bij Judith om samen nog even de laatste dingen door te spreken voor een best spannende shoot. Mijn eerste betaalde opdracht haar eerste echte fotoshoot. Zou ik haar op de foto kunnen zetten zoals ik haar zie? Voor mij was het al snel duidelijk! Een mooi stoer mens. Dit resulteerde in prachtige en stoere fotos die Judith weergeven zoals ze is. Judith bedankt voor deze gezellige en leerzame ochtend. 

26 augustus 2015

Zomaar even op een woensdagmiddag met deze beauty een paar technieken oefenen op mijn camera. Bedankt lieve Karin. Je deed het super. 

21 juli 2015

Het leek een hele bewolkte dag te worden om met deze twee gezellige tieners een fotosessie in de overtuin in Oranjewoud te maken maar smiddags klaarde de lucht op en werd het een hele zonnige middag. Best moeilijk om als beginneling met al dit licht te werken. Maar het enthousiasme van deze leuke tieners maakte dat we tot een mooie fotosessie kwamen waarbij ik ontzettend veel geleerd heb. Bedankt Kim en Sander voor jullie enthousiasme.

19 juni 2015

Vandaag zijn we op zoek gegaan naar mooie locaties in Friesland. Deze keer in het plaatsje Bolsward. Wat zijn er mooie plekken te vinden waardoor je geraakt wordt. Sinds mijn fotograferen kijk je zo anders naar de wereld. Je kijkt meer naar licht, naar achtergronden, maar ook naar speciale plekken die net een foto anders kunnen maken. Dit doe ik samen met mijn maatje. Fijn lieve Joost om deze ervaringen met jou te mogen delen.
 

   14 april 2015

Een bijzondere ontmoeting met mijn eerste opdrachtgeefster begon op deze avond. Heel spannend want fotos maken voor een website is meteen een groot project. We lagen meteen op 1 lijn qua ideeen en de klik was er meteen. Heel belangrijk want je wilt graag vertalen op je fotos waar je opdrachtgeefster voor staat. Je probeert in je hoofd een bepaald beeld te schetsen, je denkt aan kleuren, sferen, de juiste compositie. Zou het allemaal lukken gaat het door je hoofd. En dan blijkt  de fijne samenwerking zo goed te verlopen. Je plant datas voor de fotosessies met de modellen en je opdrachtgeefster. En dan na mnden hard werken met elkaar is het resultaat er. Bedankt Maran, Emmy, Emma en Mirjam voor jullie bijdrage aan deze bijzonder opdracht.